W O R K S H O P S

RAP & RIJM: 
Ontdek je talent en laat horen wie je bent!


Hassenpflug kan een ander veel leren over rap en het leven. Door een kijkje in zijn wereld, leren deelnemers meer over hun eigen wereld, over rap, hun talenten en creativiteit als manier om te communiceren.

Tijdens workshops gaan deelnemers creatief bezig met muziek en taal. Het gaat met rap namelijk lang niet altijd alléén maar over money en waggies. Veel vaker gaat het om het vinden van een eigen stem en identiteit. Jongeren zitten vaak middenin dit proces, in het proces van leren over zichzelf en wat zij allemaal belangrijk vinden. Hassenpflug kan vertellen over hoe creativiteit hem hierbij heeft geholpen, in het proces van zichzelf verliezen, angsten overwinnen, omgaan met uitdagingen in het leven en zichzelf opnieuw vinden.

Daarnaast is hiphopcultuur iets wat enorm veel mensen aanspreekt qua kleding, taal en veel meer. In deze workshop worden deelnemers op een veilige en leuke manier gestimuleerd zichzelf te uitten en te vertellen over hun gedachten, emoties, hobby’s en talenten. Ze leren hiermee van- en over andere deelnemers wie zij zijn en leren zichzelf creatief te uitten.  

Door middel van schrijven, rappen en muziek kunnen op een laagdrempelige manier allerlei thema’s behandeld worden. Zo doen deelnemers nieuwe perspectieven op in zaken die voor hun leefwereld relevant zijn.

P R A K T I S C H
Workshops kunnen plaatsvinden op onder andere het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs, VMBO, HAVO, VWO en Gymnasium. Leerlingen van zowel onder- midden als bovenbouw zijn geschikte deelnemers. Daarnaast heeft Hassenpflug ook affiniteit met diverse zorginstellingen en complexe doelgroepen.

Het maximum aantal deelnemers per workshop verschilt per niveau. 
Workshops kunnen gedurende het schooljaar op aanvraag en daarbuiten in overleg worden verzorgd.

Mocht een project/opdracht buiten bovengenoemde kaders vallen is dit altijd te bespreken.

Kosten voor workshops worden per project in overleg bepaald.

Heb je een vraag, of wil je graag een workshop organiseren bij jouw op locatie? 
Neem dan rechtstreeks vrijblijvend contact op via onderstaande knop.