H A S S E N P F L U G

"K L E I N E   E N E R G I E  
I N   H E T   G R O T E   G E H E E L"
Het is onder andere deze quote die Hassenpflug in het leven roept, om het leven simpeler te maken dan het soms kan zijn.

Het is dan 2012, het jaar waarin zijn moeder overlijdt na een jarenlang gevecht tegen kanker.

Afkomstig uit een eenoudergezin na scheiding van zijn ouders op jonge leeftijd, staat hij voor moeilijke keuzes. De band met zijn vader is oké, maar kent grenzen. De familie woont in Duitsland en zijn daarmee niet dichtbij wanneer nodig. Hierdoor moet hij zich vaak zelfstandig zien te redden.
De visie van kleine stappen nemen helpt hem hierbij om in tijden van zware verliezen, grote uitdagingen aan te gaan.

Zijn moeder heeft hem geleerd met een positieve blik te kijken naar het leven. Hij kiest er telkens voor om niet op te geven en laat met zijn levenservaring zijn stem gelden in muziek en projecten. Om een stem te zijn voor anderen, of door anderen juist een stem te geven.

Met creativiteit als middel maakt hij een verschil voor zichzelf en anderen door muziek, workshops, teksten schrijven en sociaal-cultureel ondernemerschap. Het verhaal dat hij met zich meedraagt sterkt hem en de kracht hiervan is terug te zien in alles wat hij doet.

Tevens heeft hij op de Friese Poort de opleiding Sociaal Cultureel Werk (MBO) gevolgd en aan de NHL de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO). Beide heeft hij succesvol afgerond en dit maakt dat hij competenties heeft ontwikkeld op sociaal-maatschappelijk vlak.


M U Z I E K
Hassenpflug is al meerdere jaren actief in de Noordelijke hiphop- en rapscene. Hij heeft bijdrages geleverd voor verschillende hiphop-evenementen, workshops, muziek en optredens. Hij draagt cultuur een warm hart toe en helpt daarnaast ook graag andere nieuwe talenten op de kaart te zetten.

Met zijn vroegere crew NO ORDER, inmiddels FORT BUKU, heeft Hassenpflug in de underground scène een flink aantal podia bestegen. Tegenwoordig actief als soloartiest werkt hij met verschillende producers. Zo bracht hij met producer RED in 2021 het project ‘ZEEZIEK’ uit. Daarnaast bracht hij met producer Exmore in datzelfde jaar het project ‘CANDELA’ uit. Beide projecten zijn te beluisteren op alle muziek streamingdiensten.

Momenteel werkt hij al een tijd aan nieuwe muziek. Hierin is zijn eigen verhaal te horen waarin hij verteld over pijn en vreugde, de uitdagingen én overwinningen in een leven. De openheid waarmee hij spreekt is een kracht die Hassenpflug bewust inzet. Door over real life-events  en ervaringen te rappen en zingen, hoopt hij dat anderen zich hierin herkennen; “Zo weet iemand, dat ‘ie niet alleen is". 

Vanuit de gedachte dat men samen verder komt dan alleen, hoopt hij iets te kunnen doen tegen mentale en sociale eenzaamheid.


W O R K S H O P S
Naast muziek maken, geeft Hassenpflug ook workshops gericht op schrijven en rappen. In de afgelopen 10 jaar heeft hij een breed netwerk opgebouwd van opdrachtgevers en veel ervaring opgedaan. De kern van zijn workshops is creativiteit en daarmee aan te sluiten bij verschillende doelgroepen. Tijdens workshops maken deelnemers kennis met onderwerpen als creativiteit en talentontwikkeling aan de hand van allerlei thema's.

Hassenpflug heeft veel ervaring met basis- en middelbare scholen gericht op regulier- en speciaal onderwijs. Daarnaast heeft hij ook affiniteit met maatschappelijke- en sociale zorginstanties met uiteenlopende professionele kaders.


V O I C E - O V E R S  &  A C T E R E N
Sinds 2022 is Hassenpflug actief in het inspreken van voice-overs en neemt hij acteerklussen aan voor verschillende doeleinden en opdrachtgevers van verschillende producten.